Трампа відмовляють від оголошення щодо участі у президентських виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампа відмовляють від оголошення щодо участі у президентських виборах

Трампа відмовляють від оголошення щодо участі у президентських виборах
Джерело:  online.ua

Давні союзники та партнери екс-президента США Дональда Трампа радять йому відкласти заяву щодо висунення своєї кандидатури на наступних президентських виборах у 2024 році. 

Джерело:  The Washington Post

Трампу радять поки не оголошувати про участь у президентських виборах

За інформацією видання, авторитет Трампа, як домінуючої політичної фігури у Республіканській партії похитнувся після досить непереконливих результатів проміжних виборів, на яких республіканцям не вдалось досягти значної переваги над демократами.

Деякі радники Трампа вважають, що це завдає шкоди його політичному майбутньому.

Раніше Трамп анонсував "дуже велику заяву" 15 листопада, й вважалося, що цього дня він оголосить про участь у президентських виборах.

Однак багато республіканців звинувачують Трампа у поганих результатах кандидатів, яких той підтримав, тоді як губернатор Флориди Рон Десантіс, якого експрезидент відмовився підтримати, переконливо переміг, миттєво піднявши свій авторитет як серйозного претендента на пост президента в 2024 році.

Одне джерело на умовах анонімності зазначило, що Трамп опитував своїх радників, щоб дізнатися їхню думку, але ще не ухвалив рішення. Але в інтерв'ю Fox News у середу ввечері він поставив під сумнів затримку, сказавши: "Ми досягли величезного успіху. Чому щось має змінитись".

Лідери республіканців у різних штатах розраховували на те, що Дональд Трамп принесе їм перемогу вчора ввечері, а він цього не зробив, вони розчаровані. Зрозуміло, що центр тяжіння Республіканської партії перебуває в штаті Флорида, і я не маю на увазі Мар-а-Лаго, - зазначив головний радник кампанії Трампа в Пенсільванії в 2016 році і його давній союзник Девід Урбан.

Безпосередньою причиною для обговорення радниками Трампа відтермінування його обіцяної "дуже великої заяви" став другий тур до Сенату в Джорджії.

Вибраний Трампом кандидат у Сенат, легенда футболу Гершель Вокер, відставав від чинного демократа Рафаеля Ворнока і жоден з кандидатів не набрав 50% голосів, що призвело до призначення другого туру виборів 6 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?