Проміжні вибори в США: Республіканці отримують перевагу у битві за Палату представників
Категорія
Політика
Дата публікації

Проміжні вибори в США: Республіканці отримують перевагу у битві за Палату представників

Проміжні вибори в США: Республіканці отримують перевагу у битві за Палату представників
Джерело:  online.ua

За попередніми результатами проміжних виборів в США, Республіканська партія має більше голосів за Демократичну у протистоянні за контроль над Палатою представників. 

Джерело:  CNN

Що відомо про перші результати проміжних виборів в США

Наразі у Сенаті, який представляє верхню палату Конгресу, Республіканці мають 47 представників, а Демократи - 46.

При цьому у Палаті представників місця отримали 192 представники Республіканської партії і 167 - з Демократичної.

За прогнозом аналітиків Edison Research, Республіканці заберуть 4 місця в Демократів у Палаті представників, що на одне менше, ніж потрібно для забезпечення більшості, і таким чином, щоб отримати можливість блокувати повістку адміністрації президента Джо Байдена.

Втім, розрив може збільшитись ще більше в міру підрахунку голосів.

Депутатів до Палати представників висувають від кожного штату пропорційно до кількості населення. Склад повністю переобирається кожні два роки.

Третя частина Верхньої палати Конгресу оновлюється кожні два роки і голосування за кандидатури 35 сенаторів відбувається одночасно з виборами до Палати представників.

Згідно з попередніми результатами національного екзитполу, проведеного Edison Research для CNN та інших мереж новин, понад дві третини виборців, які проголосували за кандидатів у Палату представників, не хочуть, щоб президент Байден балотувався на другий термін у 2024 році.

Щодо колишнього президента Дональда Трампа, то дві третини незалежних виборців та понад 9 із 10 виборців-демократів ставляться до нього несприятливо. Трохи більш як три чверті виборців Республіканської партії мають позитивну думку.

Незалежні виборці становлять близько чверті електорату, тоді як виборці-демократи становлять приблизно одну третину, а виборці-республіканці - трохи більше ніж одну третину електорату.

Вирішальні перегони до Сенату в Пенсильванії, Неваді, Джорджії та Аризоні мають дуже близькі результати. Перегони в Джорджії можуть завершитися другим туром 6 грудня, і, можливо, на кону стоятиме доля Сенату. Наразі демократи контролюють Сенат 50 на 50, а віцепрезидент Камала Харріс має вирішальний голос.

Попередні результати свідчать про те, що демократи уникатимуть "розгромних" виборів, яких дехто в партії побоювався, зважаючи на падіння рейтингу Байдена та розчарування виборців через інфляцію.

Навіть мінімальна республіканська більшість у Палаті представників зможе заблокувати пріоритети Байдена, одночасно розпочавши політично шкідливі розслідування проти його адміністрації та родини.

Остаточний результат виборів до Конгресу навряд чи буде відомий найближчим часом. Понад 46 мільйонів американців проголосували напередодні дня виборів поштою або особисто,, і виборчі чиновники штатів попереджають, що підрахунок цих бюлетенів займе час.

Відомо, що до Палати представників пройшов республіканець Ренд Пол, який усіляко гальмував виділення допомоги Україні.

Консерватор із лібертаріанським ухилом і колишній кандидат у президенти переміг свого суперника з іншого кінця політичного спектру, прогресивного демократа Чарльза Букера. Виборці віддали за Пола 61,4% голосів, за Букера - 38,6%.

У 2016 році покійний сенатор Джон Маккейн називав Пола "агентом Кремля" через його опозицію вступу Чорногорії до НАТО. Пізніше він виступав проти нових санкцій щодо Росії.

Пол був критиком розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо російського впливу на президентські вибори 2016 року в США.

Влітку 2018 року він їздив до Москви, звідки він привіз конфіденційний лист до Трампа. Ходили навіть чутки, що він начебто намагався стати посередником між Вашингтоном і Москвою в процесі врегулювання "українського питання".

Також у Конгрес переобралась скандальна політик із українським корінням Вікторія Спартц.

Спартц, яка представляє Республіканську партію, зберегла місце у Палаті представників США, балотуючись від 5-го округу у штаті Індіана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?