Трамп може втратити контроль над Республіканською партією
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп може втратити контроль над Республіканською партією

Трамп може втратити контроль над Республіканською партією
Джерело:  online.ua

Згідно з останніми результатами національного опитування в США Yougov, екс-президент Дональд Трамп вже поступається губернатору Флориди Рону Десантісу на 7%. 

Джерело: Yougov

Трамп втрачає прихильність республіканців

Це перше опитування стосовно виборів 2024 року, яке показало перевагу Десантіса, та перше опитування з лютого 2016 року, яке вказує на послаблення домінування Трампа у Республіканській партії.

Зокрема, результати опитування демонструють, що 42% республіканців і незалежних прихильників республіканців тепер віддали б перевагу Десантісу як своєму кандидату в президенти 2024 року, тоді як Трампа підтримують 35%.

News/YouGov, лише 35% віддавали перевагу Десантісу, а 45% підтримували Трампа.

Враховуючи те, що Республіканська партія показала не такі хороші результати на проміжних виборах 2022 року, як очікувалось, то з огляду на те, що Трамп публічно підтримував кандидатів, які програли, багато республіканців починають замислюватися, чи не варто замість Трампа висунути іншого кандидата від своєї партії на президентських виборах 2024 року.

За підсумками проміжних виборів до Конгресу Сполучених штатів Америки представники Демократичної партії збережуть свою більшість у Сенаті протягом наступних двох років.

Це стало можливим завдяки перемогам Демократичної партії  у штатах Невада та Арізона, де представники Республіканської партії зазнали поразки.

Наразі у Верхній палаті Конгресу у демократів 50 місць, тобто на одне більше, ніж у республіканців (49) із загальних 100.

УНижній палаті Конгресу у республіканців 211 місць, а демократів 204 - із загальних 435.

Збереження контролю над Сенатом - значна перемога Демократів та діючого президента Джо Байдена.

Це означає, що демократи матимуть можливість затвердити кандидатури глави держави на суддів, уникаючи сценаріїв, подібних до того, з яким зіткнувся колишній президент Барак Обама у 2016 році, коли тодішній лідер більшості в Сенаті відмовився проводити голосування за своїм кандидатом до Верховного суду.

Також збереження контролю у Верхній палаті Конгресу дозволить демократам у Сенаті відхиляти законопроекти, ухвалені Палатою представників (нижньої палати Конгресу), та встановлювати власний порядок денний.

Перемога в Сенаті пов'язана з тим, що питання контролю над Палатою представників, де республіканці, як багато хто очікував, отримають більшість, все ще залишається відкритим, зазначається у публікації.

Так, досі йде підрахунок бюлетенів у ключових округах деяких штатів, включаючи Каліфорнію, Арізону та Орегон, при цьому більшість бюлетенів доставляється поштою.

Навіть якщо демократи не збережуть контроль над Палатою представників, вони можуть залишити Республіканську партію з невеликою та некерованою більшістю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?