Трамп пригрозив Франції «через дурість Макрона»
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп пригрозив Франції «через дурість Макрона»

Трамп пригрозив Франції «через дурість Макрона»
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп пригрозив ввести проти Франкції економічні санкції. Причиною цього стане «дурість» президента Еммануеля Макрона. Саме так глава Білого дому пояснив своє рішення у Twitter, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Трампа, санкції стануть відповіддю на податок, який французький уряд запровадив на американські IT-компанії.

«Франція тільки що запровадила податок на наші великі американські технологічні компанії. Якщо хтось і може це робити, то тільки та країна, де ці компанії знаходяться – США. Ми анонсуємо найближчим часом нашу відповідь на дурість Макрона. Я завжди говорив, що американське вино краще французького!», – написав Трамп.

Очевидно, якщо двосторонній конфлікт між урядами Франції та США не буде вирішено найближчим часом, першими під удар підпадуть французькі винороби.

Нещодавно Франція ввела податок на великі IT-компанії, у тому числі Facebook та Amazon, в розмірі 3%. Місцевий уряд стверджує, що транснаціональні технологічні компанії або взагалі не платять податки з продажів у Франції, або мінімізують їх, виводячи більшу частину прибутку в інші країни.

Нагадаємо, що кілька днів тому канцлерка Німеччини Ангела Меркель засудила ксенофобські твіти Трампа про жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?