Трамп відхрестився від штурму Капітолія та закликав покарати злочинців
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп відхрестився від штурму Капітолія та закликав покарати злочинців

Трамп відхрестився від штурму Капітолія та закликав покарати злочинців
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп, який незабаром втратить посаду, виступив з першою заявою про захоплення будівлі Капітолію натовпом протестувальників. Він фактично відхрестився від причетності до них. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За його словами, він засуджує прояви насильства під час протестних акцій, зокрема й штурм Конгресу.

Політик пообіцяв обов'язкове покарання для тих, хто порушив закон під час акції 6 січня в центрі Вашингтона. Такі люди нібито "не є представниками США".

Останні президентські вибори були вкрай напруженими, тож емоції в людей киплять, вважає Трамп. Утім, наразі вони повинні улягтися. Він не згадав, що особисто закликав людей "боротися" за свою демократію, оголошував вибори фальсифікованими та вкраденими, а напередодні виступив на мітингу, учасники якого спрямували на Капітолій.

Президент зауважив, що фокусує всю свою увагу на мирній передачі влади переможцю голосування Джо Байдену.

Тимчасове захоплення будівлі Конгресу групою протестувальників стало безпрецедентним для історії Сполучених Штатів епізодом. Жертвами його стали п'ятеро людей, серед яких протестувальники та один поліцейський.

Востаннє американська влада втрачала фізичний контроль над ним 1814 року, коли канадські війська окупували Вашингтон.

Як повідомляв ONLINE.UA, масові протести в США і штурм Капітолію, яким соратники чинного президента США Дональда Трампа намагалися зірвати оголошення результатів виборів в США, шокували всю світову спільноту. На заворушення в Вашингтоні відреагували багато світових лідерів, серед яких канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент України Володимир Зеленський, генсек НАТО Єнс Столтенберг, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і багато інших.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?