Трамп відкинув усі плани виходу США з Сирії, які шкодили РФ та Асаду
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп відкинув усі плани виходу США з Сирії, які шкодили РФ та Асаду

Трамп відкинув усі плани виходу США з Сирії, які шкодили РФ та Асаду
Джерело:  online.ua

Представники влади Сполучених Штатів розкритикували рішення президент Дональда Трампа про виведення військ з Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

Рада національної безпеки країни надала лідерові кілька сценаріїв для втілення наказу про вихід, але той вирішив відкинути їх та оголосити вихід миттєво. Буквально за кілька днів американське командування передало свої ключові позиції у САР росіянам.

За словами анонімного представника установи, Трамп єдиним рішенням знищив підсумки 5-річної праці. Вашингтон протягом цих років розвивав союзні сили у близькосхідній державі, але зараз ця праця "подарована" Кремлю.

"Будучи найсильнішою країною на планеті у військовому і дипломатичному вимірі, у нас було так багато способів уникнути таких результатів. Якщо хтось спитає, чому виникла проблема з мораллю, то це тому, що люди в Раді національної безпеки роками працювали в регіоні від імені двох різних адміністрацій. І тепер вони бачать, як п’ять років їхньої роботи були знищені за три дні", - пояснює посадовець.

Він вважає, Сполучені Штати завдали шкоди самі собі на міжнародній арені, своїй дипломатичній репутації, але ще й не отримали за таке рішення абсолютно нічого.

Загалом згадані сценарії пропонували Трампу кілька варіантів виходу з конфлікту строками до 6 місяців. Подробиці не були наведені. Відомо лише, що стосувалися вони різногалузевого тиску на Туреччину та підготовки миротворців ООН.

"Президент каже: Америка понад усе. Але він не розуміє, як це зробити зі стратегічної точки зору", - підкреслив представник Ради.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп відправив президенту Туреччини Реджепу Ердогану листа із закликом не починати операцію в Сирії, але той викинув його у відро для сміття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?