Трамп виступив з новим гучним ультиматумом - цього разу проти ВООЗ
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп виступив з новим гучним ультиматумом - цього разу проти ВООЗ

Трамп виступив з новим гучним ультиматумом - цього разу проти ВООЗ
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп адресував керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я лист, у якому поставив новий ультиматум. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Адресантом послання став у першу чергу особисто Тедрос Аданом Гебреісус. Американський державний лідер "дав" йому 30 діб для "істотних поліпшень". Невиконання цього доручення коштуватиме організації фінансування від Вашингтона.

Трамп звинуватив ВООЗ у залежності від китайського уряду. Він дорікнув їй ігнорування "правдивих повідомлень" щодо епідемії коронавірусу в Ухані ще на початку грудня 2019 року.

Представники організації відклали надзвичайну декларацію та зробили це нібито під тиском особисто президента КНР Сі Цзіньпіна. Водночас структура хвалила прозорість рішень китайської влади та ситуації у країні загалом.

"Єдиний вихід для Всесвітньої організації охорони здоров'я — це якщо вона дійсно зможе продемонструвати незалежність від Китаю", - додав Трамп.

Президент звернувся до ВООЗ із закликом про виконання зобов'язань. Утім, він не уточнив, які саме повинні бути "істотні поліпшення" у наявній ситуації.

Нагадаємо, що сам Трамп не дуже активно звертав увагу на поширення коронавірусу ледь не до весни 2020 року. Зараз Сполучені Штати стали найбільшим осередком інфекції у світі — за підтвердженими випадками. Там виявили вже понад 1,5 мільйона уражених людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник очільника Білого дому Дональда Трампа Пітер Наварро почав запевняти міжнародну спільноту, що Китай приховував інформацію про хворих на коронавірус і водночас дозволив своїм туристам розповсюдити його по всьому світу. За його словами, влада КНР мала можливість стримати вірус в Ухані, однак він перетворився у пандемію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?