Трамп виводить США з великого міжнародного договору
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп виводить США з великого міжнародного договору

Трамп виводить США з великого міжнародного договору
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп підтримав документ, який передбачає вихід держави з Договору про відкрите небо від 1992 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами американського посадовця, наразі у Білому домі ще тривають дискусії з цього питання.

"З цим президентом все можливе", - підкреслив інформатор.

Міжнародні партнери Сполучених Штатів наполягають на збереженні договору. Зокрема, офіційний Київ. Українська сторона наполягає, що пакт розробили для підвищення безпеки між країнами.

"Договір про відкрите небо є одним з основних міжнародних договорів у сфері європейської безпеки та контролю над озброєнням. Україна зацікавлена у підтримці та реалізації цього Договору", - заявило Міністерство іноземних справ.

Нагадаємо, завдяки договору 1992 року, який набув чинності 2002-го, 34 держави мають змогу спостерігати за територією одна одної із залученням неозброєної авіації.

Цей документ може стати останнім великим договором, з якого виведе країну Дональд Трамп. У серпні 2019 року США призупинили свою участь у Договорі про ядерні сили середньої дальності. Іншим учасником була Росія, тож наразі немає жодного контролю за кількістю ракетного озброєння у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Сполучених Штатів напередодні оголосив про ліквідацію верховного ватажка бойовиків "ІДІЛ" - Абу Бакра Аль-Багдаді. Він стверджує, що той помер "як собака".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?