Трамп влаштував масову чистку в Раді Нацбезпеки США: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп влаштував масову чистку в Раді Нацбезпеки США: що сталося

Трамп влаштував масову чистку в Раді Нацбезпеки США: що сталося
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп дав конфіденційне розпорядження скоротити число співробітників Ради Національної безпеки США. Причина масової чистки не відома. Є версія, що звільнення відбулося через призначення нового радника президента з нацбезпеки Роберта О'Браєна, який змінив на цій посаді Джона Болтона. Не виключено, що скорочення співробітників в Раді нацбезпеки пов'язано зі скандалом навколо розмови Трампа і Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

На даний момент в Раді Нацбезпеки США працюють 310 співробітників. Після масової чистки звільнені співробітники, за даними видання, зможуть повернутися на свої колишні робочі місця - в Держдеп, Пентагон та інші відомства.

Нагадаємо, скандал в США навколо Трампа і Зеленського виник на тлі телефонної розмови президентів США і України, в якому американський лідер нібито тиснув на українського колегу, вимагаючи почати нове розслідування в Україні по компанії, з якою пов'язаний син його головного опонента на президентські вибори 2020 року Джо Байдена. У Конгресі США звинуватили Трампа в перевищенні службових повноважень у розмові із Зеленським та ініціювали процедуру імпічменту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проти Трампа вирішив свідчити ще один інформатор. Він готовий виступити в Конгресі США, щоб довести, що американський глава в розмові із Зеленським тиснув на президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?