Трамп вперше відреагував на жахливі події в Білорусі - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп вперше відреагував на жахливі події в Білорусі - що відомо

Трамп вперше відреагував на жахливі події в Білорусі - що відомо
Джерело:  online.ua

Протести й заворушення в Білорусі навколо президентських виборів тривають понад тиждень. Американський президент Дональд Трамп вперше від їх початку прокоментував резонансні події. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами державного лідера, поточна ситуація в республіці "жахлива".

"Це жахливо. Це жахлива ситуація, Білорусь. Ми слідкуватимемо за нею дуже уважно", - наголосив Трамп.

Водночас напередодні із заявою про білоруські протести виступив державний секретар Майк Помпео. Згідно з його твердженням, у Сполучених Штатах наразі триває обговорення щодо ситуації у Східноєвропейському регіоні, особливу увагу приділяють спробі придушення протестів у містах Білорусі.

Американський дипломат під час виступу в польській Варшаві наголосив, Вашингтон наразі контактує з Євросоюзом та "намагається якомога краще допомогти білорусам досягти суверенності й волі".

Нагадаємо, в Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори, за результатами яких переміг Олександр Лукашенко — з підтримкою 80% голосів. Тисячі білорусів обурилися такими результатами, оскільки опозиційна кандидатка Світлана Тихановська отримала лише 10% - непропорційно до реальної підтримки.

У перші дні протестів тисячі активістів та звичайних перехожих опинилися в ізоляторах, де їх катували протягом кількох діб. Також інші сотні людей отримали травми прямо на вулицях. Силовики збавили оберти своєї жорстокості лише кілька днів потому після початку заворушень.

Євросоюз та Україна жорстко засудили придушення протестів та непрозорі вибори президента, які влаштував режим Олександра Лукашенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруське суспільство вимагає від офіційного Мінська провести чесні президентські вибори, без фальсифікації на користь Олександра Лукашенка. Сам державний лідер припустив нове голосування після ухвалення нової Конституції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?