Трамп вважає причиною вторгнення РФ невизнання Україною окупації Криму та бажання вступити до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп вважає причиною вторгнення РФ невизнання Україною окупації Криму та бажання вступити до НАТО

Трамп вважає причиною вторгнення РФ невизнання Україною окупації Криму та бажання вступити до НАТО
Джерело:  online.ua

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що Путін би не вторгався в Україну, якби Трамп був президентом США. Також він вважає, що Україна уникнула б війни, якби визнала окупацію Криму та відмовилася від намірів вступити в НАТО.

Джерело: Дональд Трамп в етері  подкасту  The Clay Travis & Buck Sexton Show

Трамп прокоментував причини вторгнення РФ в Україну

Він (Путін) не зміг би цього зробити (напасти на Україну), якби був я. Він би цього не зробив. Щонайменше вони (Україна) мали б укласти угоду. Вони могли б відмовитися від Криму. Могли б щось зробити з НАТО: "Гаразд, ми не будемо приєднуватися до НАТО", і мали б країну, бо, я вважаю, Путін хотів укласти угоду, - сказав Трамп.

Трамп думає, що тепер Путін не хоче угоди.

Я думаю, що укласти угоду набагато важче. Він все там (в Україні) бомбить. Ну тобто, він захопить там усе. І вкрай, вкрай сумно дивитися, що відбувається з Україною. Дуже, дуже сумно, - сказав він.

Трамп знову повторив, що вважає накопичення Росією військ біля кордону з Україною було "відмінною переговорною" тактикою, а завдані російськими військами руйнування і тисячі смертей можна було б попередити.

Ті будівлі, які повністю згоріли, усі ці мертві люди. Втратили багато людей. Можна було досягти угоди. Того всього не повинно було статися. Але якщо цьому судилося статися, це можна було вирішити. І він (Путін) перекинув 200 тисяч військових до кордону для переговорів, і він не зміг укласти угоду – і тепер я не впевнений, що ви вже можете легко укласти угоду, - сказав він.

Раніше Трамп сказав, що засуджує вторгнення РФ в Україну, перед цим він назвав Путіна "геніальним".

В травні Трамп заявив, що США повинні в першу чергу фінансувати безпеку шкіл, а не допомогу Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?