"Трамп вже розпорядився завдати удар": ЗМІ дізналися шокуючу інформацію
Категорія
Світ
Дата публікації

"Трамп вже розпорядився завдати удар": ЗМІ дізналися шокуючу інформацію

"Трамп вже розпорядився завдати удар": ЗМІ дізналися шокуючу інформацію
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп схвалив військові удари по Ірану в якості помсти за збитий американський безпілотник, однак в останній момент скасував своє рішення, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Видання дізналося, що ввечері 20 червня, о 19:00, військові і дипломатичні чиновники очікували ударів по Ірану після інтенсивних дискусій і дебатів, які тривали у Білому домі серед високопоставлених членів ради національної бузпеки і лідерів Конгресу. Джерела ЗМІ стверджують, що президент спочатку схвалив удари на кілька іранських цілей, таких як радари і ракетні батареї.

"Операція йшла на ранніх стадіях виконання, коли її скасували - літаки вже були в повітрі, а кораблі - на позиціях, але жодної ракети випущено не було.Таким чином різка зміна курсу поклала край тому, що могло б стати третьою військовою акцією США президента проти цілей на Близькому Сході. Трамп вже двічі наказував завдати удару по цілях в Сирії, в 2017 і 2018 роках", - сказано в повідомленні.

На жаль, на даний момент незрозуміло, чи Трамп просто передумав щодо ударів, чи його адміністрація змінила рішення через логістику і стратегію. Також незрозуміло, чи не будуть завдані удари по Ірану в майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше американський лідер Дональд Трамп пригрозив, що початок військових дій між США та Іраном стане кінцем цієї східної країни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?