Трамп заблокував пакет порятунку економіки США після коронакризи
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп заблокував пакет порятунку економіки США після коронакризи

Трамп заблокував пакет порятунку економіки США після коронакризи
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заблокував пакет зі стимулювання економіки країни. Ініціатива сягала 900 мільярдів доларів, а напередодні її підтримали демократи та республіканці спільно в обох палатах Конгресу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення політика у Twitter.

Пакет передбачав виплату більшості американців суми у 600 доларів. За словами президента, сума замала й саме це стало причиною відхилення.

Трамп наголосив, що виплати треба підвищити до 2 чи навіть 4 тисяч доларів для подружжя. Водночас він відкрито виступив проти виділення грошей на користь музеїв та установ, які не функціонують під час пандемії — хоча саме в тому й була причина, адже вони не мають прибутку.

Американський поки-що-президент відверто назвав законопроєкт "ганьбою", хоча його раніше повністю підтримали представники його партії. Політик звернувся до Конгресу із закликом змінити положення документу, адже в іншому разі над ним працюватиме наступна адміністрація США.

"І цілком можливо, наступною адміністрацією буду я", - стверджує Трамп, хоча й не пояснюючи, як це можливо.

Утім, в разі накладання президентського вето, Конгрес має змогу подолати його більшістю голосів від обох партій.

Вже у січні відбудеться інавгурація новообраног опрезидента Джо Байдена, а його попередник залишить Білий дім.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний очільник Білого дому Дональд Трамп продовжує ухвалювати скандальні рішення, поки у нього ще є така можливість. Так, 22 грудня офіційно стало відомо, що американський лідер своїми традиційними передріздвяними указами вирішив помилувати 15 засуджених, зокрема двох із так званої російської справи, яку вів спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?