Трамп задумався про операції проти сирійського друга Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп задумався про операції проти сирійського друга Путіна

Трамп задумався про операції проти сирійського друга Путіна

Президент США Дональд Трамп після хімічних атак, які війська президента Сирії Башара Асада застосували до мирного населення, роздумує про військової операції проти диктатора.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
Читайте також: Газова атака в Сирії: з'явилося шокуюче відео перших хвилин після нальоту
Співрозмовник телеканалу повідомив, що Трамп у розмові з кількома членами Конгресу США заявив, що розглядає питання про вжиття військових заходів проти Сирії.
За даними співрозмовника телеканалу, будь-яких рішень поки немає, але Трамп обговорює можливі військові дії з міністром оборони Джеймсом Меттісом. Зазначається, що президент у цьому питанні покладається на думку глави Пентагону.
При цьому напередодні Трамп заявив, що його ставлення до Башару Асаду різко змінилося саме після хімічної атаки 4 квітня.
Як повідомляв ONLINE.UA, у Німеччині заявили, що Росія і Іран несуть відповідальність за здійснення хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, оскільки є союзниками президента Сирії Башара Асада.
При цьому сенатор США Джон Маккейн різко розкритикував Дональда Трампа і його попередника Барака Обаму через те, що вони не приділяли належної уваги "одному з найбільш грізних диктаторів Башару Асаду", а зараз це бездіяльність вилилося в застосування хімічної зброї проти мирних людей.
За уточненими даними в місті Хан-Шейхун в провінції Ідліб в результаті отруєння невстановленою хімічною речовиною загинуло 76 людей, з них 27 дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?