Трамп запровадив санкції проти союзника Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп запровадив санкції проти союзника Путіна

Трамп запровадив санкції проти союзника Путіна

Президент США Дональд Трамп впровадив санкції проти 13 осіб і 12 іранських компаній у зв'язку з запуском Іраном балістичної ракети.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Таку заяву в п'ятницю, 3 лютого, зробило Міністерство фінансів США. Крім того, під санкції також підпали громадяни і фірми з ОАЕ, Лівану та Китаю.
Читайте також: См ішний спецназ: соцмережі розвеселило відео з союзниками Путіна в Сирії
2 лютого адміністрація Трампа оголосила "офіційне попередження" Ірану в зв'язку з тестовими запусками балістичних ракет середньої дальності. Радник президента Ірану з міжнародних справ Алі Акбар Велаяті заявив у відповідь, що Тегеран «не потребує дозволу будь-якої держави для власного захисту", а "загрози Ірану марні". Іран заявляє, що проведені випробування не є порушенням умов договору щодо ядерної програми або будь-якої резолюції ООН.
Як відомо, Іран традиційно є союзником Росії на міжнародній арені: зокрема, Іран, як і РФ, зацікавлений в збереженні режиму Башара Асада в Сирії і надає йому військову допомогу.
Як повідомляв ONLINE.UA, 31 січня США ініціювали засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з новими запусками Іраном балістичних ракет середньої дальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?