Трамп заявив про свій можливий арешт та закликав прихильників протестувати
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп заявив про свій можливий арешт та закликав прихильників протестувати

Трамп заявив про свій можливий арешт та закликав прихильників протестувати
Джерело:  online.ua

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що у вівторок, 21 березня, його заарештують. Колишній президент закликав своїх прихильників виходити на протести.

Джерело: Associated Press

За що можуть арештувати Трампа

У суботу, 17 березня, колишній президент США Дональд Трамп опублікував допис у соціальній мережі Truth, в якому стверджує, що його заарештують у справі про виплату грошей за мовчання жінкам, які стверджували, що мали сексуальні контакти з колишнім президентом.

За його словами, "незаконні витоки" з офісу окружного прокурора Манхеттену вказують на те, що "найвизначніший кандидат від Республіканської партії і колишній президент Сполучених Штатів буде заарештований у вівторок наступного тижня".

Трамп також закликав своїх прихильників до протесту.

Правоохоронці в Нью-Йорку проводять підготовчі заходи з безпеки на випадок, якщо Трампу можуть бути пред'явлені звинувачення.

Наразі публічно не було оголошено жодних часових рамок для таємної роботи великого журі у справі, включаючи будь-яке потенційне голосування щодо висунення обвинувачень експрезиденту, - йдеться в повідомленні.

Втім, цілком імовірно, що ця справа стане першим в історії США випадком, коли експрезиденту висунуть кримінальні звинувачення.

У постах Трамп знову заявив про "вкрадені" президентські вибори 2020 року і закликав прихильників "повернути нашу націю".

Трампа дозволили притягнути до відповідальності за справу про штурм Капітолія

Колишній президент США Дональд Трамп може бути притягнутий до відповідальності в суді за спробу захоплення Капітолія у січні 2021 року.

Двоє поліцейських Капітолія США та 11 членів Палати представників від Демократичної партії домагаються притягнення попереднього президента США Дональда Трампа до відповідальності за тілесні ушкодження, які вони отримали під час заворушень.

Звернення до громадськості з питань, що становлять суспільний інтерес, є традиційною функцією президента, і зовнішній периметр Офісу президента включає величезну сферу таких виступів. Але цією традиційною функцією є публічна комунікація. Це не включає підбурювання до неминучого приватного насильства, — написали адвокати цивільного відділу Міністерства юстиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?