Трамп знову тролить Данію: жорстка реакція данської політики
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп знову тролить Данію: жорстка реакція данської політики

Трамп знову тролить Данію: жорстка реакція данської політики
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вважає, що данський уряд недостатньо потужно підтримує сили НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на твіти американського лідера.

За його словам, Данія виділяє близько 1,35% ВВП на оборонні потреби Альянсу, хоча потрібно це робити на рівні 2%. Президент назвав країну багатою та такою, що може досягти певної відмітки.

Трамп підкреслив, що лише 8 з 28 країн НАТО наразі приділяють достатньо - на рівні 2% - уваги фінансуванню блоку.

Це повідомлення визвало нову бурю емоцій серед данських політиків. Зокрема, у Twitter зреагував екс-прем'єр Ларс Люкке Расмуссен.

"У нас було (пропорційно) стільки ж жертв в Афганістані, скільки й в США. Ми завжди непохитні й готові. Ми не приймемо, що наша готовність до оборони - це лише відсотки. Я говорив це вам на саміті НАТО в Брюсселі минулого року", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, політики Данії обурилися нещодавньою заявою Трампа про скасування свого візиту до країни через відмову продати Гренландію. Деяки заявили, що президент сам призначив поїздку, сам образився та сам її скасував, влаштувавши скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?