Трамп звернувся до Конгресу й зробив несподівану заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп звернувся до Конгресу й зробив несподівану заяву

Трамп звернувся до Конгресу й зробив несподівану заяву
Джерело:  BBC

Президент США Дональд Трамп виступив зі своїм першим зверненням до Конгресу, в якому назвав головні завдання своєї адміністрації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Зокрема, Трамп заявив, що готовий надати правовий статус мільйонам нелегальних мігрантів, які не скоювали тяжких злочинів. Як пише The New York Times, президент США заявив про свій різкий розворот в принциповій для нього позиції всього за кілька годин до свого першого виступу в Конгресі.
"Закон про імміграцію буде правильним доти, поки існує компроміс з обох сторін", - сказав Трамп.
Така заява президента може бути застосована до 11 мільйонів нелегальних мігрантів в США. Телеканал CNN відзначає, що на думку Трампа, він і його політичні опоненти повинні почати консультації з даного питання і бути готовими до компромісу. Крім того, Трамп міг би погодитися пом'якшити свої вимоги щодо депортації нелегальних іммігрантів. Зокрема, американський президент нібито готовий не наполягати на видворенні з країни осіб, які, будучи дітьми, були привезені в США нелегально, не здійснювали тяжких злочинів і мають роботу.
Під час своєї промови в Конгресі Трамп жодного разу прямо не згадав Росію або Україну, але сказав, що "Америка сьогодні - друг колишніх ворогів" і США хочуть миру.
Читайте також: Відомий журналіст пояснив, чому Трамп буде жорстким з Путіним
"Моя робота - не представляти світ. Моя робота - представляти Сполучені Штати Америки", - зазначив він.
Президент США також нагадав, що Пентагон розробляє план боротьби і знищення терористів ІДІЛ. Крім того, Трамп висловився на підтримку НАТО, але при цьому підкреслив, що країни-члени Альянсу повинні виконувати свої фінансові зобов'язання.
Він також закликав Конгрес збільшити військовий бюджет США і сприяти заміні ObamaCare.
Найважливішими завданнями своєї адміністрації Трамп вважає забезпечення безпеки країни, боротьбу зі злочинністю та створення нових робочих місць.
Американський лідер вкотре заявив про будівництво стіни на південному кордоні США, проте не згадав про те, що за будівництво стіни повинна буде заплатити Мексика, як він неодноразово говорив раніше.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Конгрес США в підготовці економічної блокади країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?