Трампа покарали за маніпуляцію в соцмережах - подробиці скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампа покарали за маніпуляцію в соцмережах - подробиці скандалу

Трампа покарали за маніпуляцію в соцмережах - подробиці скандалу
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп потрапив в новий скадал - його пост в Twitter позначили як маніпуляцію. Трамп став першим, чий твіт був позначений новим маркером соцмережі "маніпулція ЗМІ". Відомо, що президента США звинуватили в маніпуляції через відео з виступом його опонента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена. Ролик був змонтований, в ньому були лише вирвані з контексту слова Байдена про переобрання Трампа. Подробиці скандалу повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відео, яке було визнано маніпулятивним, розмістив в суботу, 7 березня, директор Білого дому по медіа Ден Скавіно. В уривку виступу Байдена звучать слова - "Ми можемо лише переобрати Дональда Трампа". Однак, повна мова Байдена звучала так: "Вибачте. Ми можемо переобрати Дональда Трампа лише в тому випадку, якщо ми все приєднаємося до цього стрілецького загону. Це повинна бути позитивна кампанія, так що приєднуйтесь до нас".

Трамп ретвітнул ролик і підписав "Я згоден з Джо". Однак соцмережа зазначила на запису, що це маніпуляція. А Ден Скавіно у відповідь на дії Twitter почав стверджувати, що відео не було змінено.

Нагадаємо, з 5 березня в Twitter діють нові правила. Тепер відредаговані вручну відео, твіти з маніпулятивним вмістом або фейки маркуватимуть або видалятимуть. Поки що це маркування бачать не всі користувачі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що недавно Трамп потрапив в гучний скандал при привітанні команди Канзас-Сіті з перемогою в Супербоула. Він заявив, що пишається штатом Канзас, але насправді це місто знаходиться в штаті Міссурі. Через скандальну помилки Трампа обурилися американці. Вони ракрітіковалі президента за незнання принципових речей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?