Трампа закликали тиснути на Польщу: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампа закликали тиснути на Польщу: що відбувається

Трампа закликали тиснути на Польщу: що відбувається
Джерело:  online.ua

Політична еліта Польщі закликала президента США Дональда Трампа чинити тиск на Польщу, кажучи, що демократія країни перебуває під загрозою. Це зазначається у відкритому листі до Трампа, написаному Конференцією послів Республіки Польщі, організації, до якої входить 41 колишній посол, передає ONLINE.UA з посиланням на АР.

"Пане президенте, ви їдете в країну, де верховенства права більше не дотримуються", - написали дипломати.

 Як відомо, американський лідер 31 серпня відвідає Варшаву для участі в церемонії, присвяченій 80-й річниці початку Другої світової війни. Окрім того, у заході будуть брати участь понад 40 інших світових лідерів. Це буде другий візит Трампа до Польщі, де правий націоналістичний уряд з ентузіазмом вітав його в 2017 році.

Колишні посли пишуть, що за чинної влади "процес зневаги та недотримання Конституції набирає обертів уже кілька років".

"Розподіл влади ліквідовано, незалежна судова система руйнується. Права людини обмежені, і репресії проти політичних опонентів і різних меншин, чи то етнічних, чи релігійних або сексуальних, уряд не тільки толерує, але й надихає", - написали політики у зверненні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що директор Аналітичного центру Байдена, колишній заступник міністра оборони США Майкл Карпентер радить американському президенту Дональду Трампу запросити Україну на наступний саміт "Групи семи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?