Трампу відправили заклик по зброї для України, а він висловився про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу відправили заклик по зброї для України, а він висловився про Росію

Трампу відправили заклик по зброї для України, а він висловився про Росію
Джерело:  online.ua

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, глава Комітету Сенату з питань збройних сил, закликав президента США Дональда Трампа надати Україні оборонну летальну допомогу у відповідь на атаки з боку Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter сенатора.
Маккейн повідомив, що написав президенту США лист, в якому висловив стурбованість з приводу агресії Росії проти України.
"Насильницька кампанія Володимира Путіна, націлена на дестабілізацію і розчленування суверенної України не зупиниться поки він не зустріне сильну й рішучу відповідь. Тому, в світлі останніх російських атак і перспективи майбутньої агресії проти України, я закликаю вас використовувати повноваження, надані Законом про військовий бюджет США на 2017-й рік і надати оборонну летальну допомогу Україні, щоб вона могла захистити свою територію від порушень з боку Росії і її сепаратистських ставлеників", - пише сенатор.
Читайте також: Названа причина, по якій США можуть дати Україні смертельну зброю

Маккейн також закликав Трампа зберегти санкції проти Росії.
"У той же час, поки Росія продовжує окупацію Криму і дестабілізацію України, я закликаю вас, зберегти поточні санкції проти Росії. І з огляду на спробу втручання Росії в наші вибори, я закликаю вас, розширити поточні санкції проти Росії", - зазначив республіканець.
Дональд Трамп в свою чергу заявив журналістам, що не приймав ніяких рішень, пов'язаних із  пом'якшенням санкцій по відношенню до Росії.
"Я нічого не пом'якшував", - цитує американського лідера видання The Hill.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дональд Трамп закликав американських сенаторів Джона Маккейна і Ліндсі Грема "не намагатися розв'язати Третю світову війну", а зосередитися на боротьбі з терористами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?