Трампу за висунутими звинуваченнями загрожує до 4 років в'язниці
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампу за висунутими звинуваченнями загрожує до 4 років в'язниці

Трампу за висунутими звинуваченнями загрожує до 4 років в'язниці
Джерело:  online.ua

У вівторок 4 квітня колищньому президенту США Дональду Трампу мають зачитати обвинувачувальний акт, винесений великим журі Мангеттена. Експрезидента звинувачують у фальсифікаціях ділової документації та у виплаті відступних у розмірі 130 тис доларів порноактрисі Стормі Деніелс із грошей, призначених на передвиборчу кампанію Трампа.

Джерело:  Associated Press

Що відомо про обвинувачення у бік Трампа 

За інформацією видання, наступного вівторка Трампа заарештують і він постане перед судом по справі виплати грошей Стормі Деніелс.

Трамп увійде в історію, як перший експрезидент, проти якого було порушено кримінальну справу.

У п'ятницю на вулицях біля будівлі суду, де відбуватиметься слухання, було спокійніше, ніж на початку тижня. Масштабних демонстрацій за або проти Трампа не було, хоча туристи зупинялися, щоб зробити селфі.

За матеріалами прокуратури, у 2006 році порноактриса зустрічалась із Трампом на благодійному гольф-турнірі і отримала від нього гроші за інтимні послуги у готелі біля курортного озера Тахо.

На думку представників прокуратури, у жовтні 2016 року у розпал президентської кампанії Деніелс отримала від Трампа щонайменше 130 тис доларів в рамках угоди про нерозголошення. Ці гроші були призначені на передвиборчу кампанію Трампа.

Що може загрожувати Трампу за обвинуваченнями 

За законами штату Нью-Йорк - це кримінальний злочин, який загрожує позбавленням волі до 4 років.

кружна прокуратура підтвердила у четвер ввечері, що прокурори зв'язалися з адвокатом Трампа, аби скоординувати здачу експрезидента владі на Мангеттені.

Трамп, ймовірно, з’явиться в суді штату Нью-Йорк у супроводі агентів Секретної служби у вівторок, після чого колишнього президента сфотографують і візьмуть у нього відбитки пальців.

Після цього в суді йому офіційно висунуть звинувачення, які в цей момент стануть відомими публічно. За словами джерел, Трампу висунуть понад два десятки звинувачень.

Ця подія - вкрай вагома для США, оскільки вона вплине на президентські вибори 2024 року і назавжди залишить у пам’яті Трампа як першого колишнього президента країни, якому висунули кримінальні звинувачення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?