Transparency International: Росія причетна до вбивства болгарської журналістки
Категорія
Світ
Дата публікації

Transparency International: Росія причетна до вбивства болгарської журналістки

Transparency International: Росія причетна до вбивства болгарської журналістки
Джерело:  online.ua

Заступник гендиректора російського підрозділу Transparency International Ілля Шуманів розповів, що вбита болгарська журналістка Вікторія Марінова в останній програмі на телеканалі ТВН висвітлювала розслідування розкрадань в країні у європейських фондів. За його словами, згідно з розслідуванням, до розкрадань міг бути причетний глава болгарської дочірньої компанії "Лукойлу" Валентин Златеєв.

Про це Шуманів розповів в ефірі "Эхо Москвы", передає ONLINE.UA.

У розслідуванні також згадуються прізвища російських девелоперів, які отримали болгарські паспорта і є партнерами російського екс-сенатора і колишнього віце-президента "Лукойлу" Раліфа Сафіна.

"По суті, це якась система державних контрактів і державного субсидування деяких інвестиційних груп. І журналісти в прямому ефірі, виходить, в програмі убитої журналістки розповіли про цю схему. На прикладі конкретної компанії болгарської вони пояснили, як відбувається отримання хабарів, як беруть участь в цьому політики. І, власне, в цьому розслідуванні були згадані російські олігархи", - заявив Шуманів.

"Лукоїл" і Сафіна наразі не дають коментарів з цього приводу.

Нагадаємо, нещодавно в болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора та ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову. 
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  американська журналістка нецензурно розкритикувала дочку Трампа в прямому ефірі, в результаті чого опинилася в гучному скандалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?