Транзит газу - чого чекати українцям в 2020 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Транзит газу - чого чекати українцям в 2020 році

Транзит газу - чого чекати українцям в 2020 році

 Очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв попередив усіх українців, що у ситуації, що склалася з транзитом газу, після 31 грудня 2019 року є кілька варіантів розвитку подій: позитивний, негативний та проміжний.

Цією інформацією він поділився в інтерв'ю "liga.net", передає ONLINE.UA.

"Ми, звичайно ж, хочемо, щоб реалізувався позитивний варіант, при якому "Газпром" і новий оператор ГТС, відокремлений від "Нафтогазу", зможуть підписати новий контракт про транзит газу і продовжити транспортування через Україну на нових, європейських умовах", - пояснив очільник Нафтогазу.

Він звернув увагу на те, що є і негативний варіант - коли, незважаючи на комерційну доцільність і логіку ринку, "Газпром" такий контракт не підпише.

"На користь цього варіанту також говорять створені в Європі "Газпромом" і іншими російськими компаніями величезні запаси газу. Ці запаси в разі кризи виростуть в ціні, на чому ці компанії зможуть пристойно заробити", - пояснив він.

Також не варто забувати і про проміжний сценарій. За словами самого Андрія Коболєва, зовсім скоро стане зрозуміло, що святе місце порожнім не буває, що частку Газпрому на європейському ринку займають інші, і йому доведеться повернутися до нового оператору ГТС і домовлятися про транзит. Очільник "Нафтогазу" запевняє, що останній варіант є найвірогіднішим.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олексій Оржель заявив, що з травня 2020 року ціни на газ для населення в Україні будуть ринковими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?