Транзит газу: Путін висунув Україні головну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Транзит газу: Путін висунув Україні головну вимогу

Транзит газу: Путін висунув Україні головну вимогу
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва готова підписати контракт про транзит газу через територію України на основі європейського законодавства, якщо Київ імплементує його до кінця року, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Що цікаво, речник Кремля Володимир Путін під час свого виступу на "Енергетичному тижні" засумнівався, що Україна встигне імплементувати європейське енергетичне законодавство.

"Якщо ж ні, що цілком ймовірно, Росія готова продовжити діючий контракт на прокачування газу", – заявив президент РФ.

Але, за словами російського лідера, прокачування газу має бути економічно доцільним.

Варто зазначити, що європейські правила транзиту газу гарантують прозорий процес формування тарифів на газ та його транзит. Відповідно до них компанія, яка постачає газ не може відповідати за його транспортування, тому Україна буде змушена розділити свою найбільшу енергетичну компанію "Нафтогаз" та виокремити оператора газотранспортної системи в окрему юридичну особу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2". Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?