"Треба готуватися": в НАТО виступили з тривожним попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

"Треба готуватися": в НАТО виступили з тривожним попередженням

"Треба готуватися": в НАТО виступили з тривожним попередженням
Джерело:  online.ua

Помічника генсека НАТО з політичних питань Джеймс Аппатурай під час дискусії, організованої у Лондоні Королівським інститутом міжнародних відносин, заявив, що Чорноморський регіон в найближчі роки буде осередком напруженості через нарощування Росією військової присутності і мілітаризації анексованого Криму, передає ONLINE.UA.

"Необхідно готуватися до того, що у найближчі роки регіон буде нестабільним, що Росія матиме там велику військову присутність. Коли Росія піде? У найближчий період? Я так не думаю", - сказав Аппатурай.

За його словами, в останні роки НАТО було зосереджене на посиленні захисту союзників в Балтійському регіоні на тлі агресивних дій РФ, але в останні місяці на перший план вийшла ситуація в Чорному та Азовському морях.

"Чорне море зараз є важливим питанням порядку денного для НАТО і буде таким у найближчі роки", - додав Аппатурай.

Варто зазначити, що кількість патрулювань морських груп НАТО зросла у 2018 році з двох до трьох для кожної групи на максимальний період перебування у Чорному морі впродовж 120 днів впродовж року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Порошенко заявляв, що Україна в найближчі п’ять років буде відповідати критеріям для вступу в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?