У нас буде рішення: Порошенко зробив гучну заяву про членство України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

У нас буде рішення: Порошенко зробив гучну заяву про членство України в НАТО

У нас буде рішення: Порошенко зробив гучну заяву про членство України в НАТО
Джерело:  online.ua

У найближчі п'ять років Україна буде відповідати критеріям членства в Євросоюзі і отримає членство в НАТО.

Про це заявив український глава Петро Порошенко в інтерв'ю українському каналу, відповідаючи на питання, якою він бачить Україну в найближчі п'ять років, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми повинні відповідати критеріям членства в Європейському Союзі ... і відповідати критеріям щодо членства в НАТО. Я впевнений, що на той час у нас вже буде план дій щодо членства в НАТО, у нас буде рішення щодо надання Україні членства", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що для цього в Україні потрібно провести ряд реформ, а також досягти повної енергетичної незалежності і поліпшити інвестиційний клімат в країні. Ці завдання, на думку Порошенка, абсолютно реальні.

"Зараз завдання увійти, орієнтовно протягом трьох, а не п'яти років, в 50 країн з найкращим інвестиційним кліматом в світі. Я твердо заявляю, що країна буде енергетично незалежною. Ми не будемо купувати імпортний газ. Ми зможемо самі себе забезпечити. Це і підвищення видобутку, і програма енергозбереження, яка зможе захистити нашу економіку", - додав президент.

Порошенко вважає, що членство України в НАТО і ЄС підвищить рівень життя людей і буде сприяти зміцненню демократії в країні. Він підкреслив, що членство в НАТО забезпечить безпеку не тільки на зовнішніх кордонах та на вулицях, але і дозволить відновити суверенітет і територіальну цілісність держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Порошенко впевнені в тому, що Україна почне процедуру вступу до Євросоюзу і "підпише" План дій щодо членства в НАТО в 2023 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?