Треба негайно це зробити - Зеленський б'є на сполох через нову серйозну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба негайно це зробити - Зеленський б'є на сполох через нову серйозну проблему

Треба негайно це зробити - Зеленський б'є на сполох через нову серйозну проблему
Джерело:  online.ua

12 червня глава держави Володимир Зеленський озвучив нове невідкладне завдання для команди очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля. Український лідер вимагає, щоб КМУ негайно встановив причини зростання захворюваності на коронавірус в нашій країні і тільки після цього вирішив, чи насправді потрібно посилювати карантин. Варто нагадати про те, що за останню добу було підтверджено 683 нових випадки інфікування. Про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19, яка відбулася під головуванням президента країни, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

Глава МОЗ Максим Степанов звернув увагу президента на те, що фіксується також збільшення кількості звернень із симптомами коронавірусу, випадків пневмонії та госпіталізації з ознаками хвороби. Осередки виявлення нових хворих на коронавірус – розпорошені. Володимир Зеленський підкреслив, що збільшилася кількість тестувань на COVID-19, і за добу в середньому проводиться близько 20 тисяч ПЛР- та ІФА-тестів. На думку президента, зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. За словами українського лідера, перед тим, як ухвалювати рішення щодо жорсткіших обмежувальних заходів, потрібно оперативно знайти причини зростання числа хворих.

"Треба негайно встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи мають звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти та врятує нашу економіку від карантину", – сказав Володимир Зеленський.

Окрім того, під час наради стало відомо, що, окрім Києва, ще дев’ять регіонів України не готові переходити до наступного етапу пом’якшення карантину. Це Київська, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

"Також президенту доповіли про ситуацію в західних областях України, де напередодні через погіршення погодних умов, зокрема град, сильний дощ та штормовий вітер, загинула одна людина, було затоплено 53 домогосподарства, а 241 населений пункт у двох областях залишився без електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський попросив детально доповідати йому про розвиток ситуації у регіоні, моніторити потреби місцевих мешканців, щоб оперативно надавати допомогу в разі необхідності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник МОЗ Максим Степанов здивував гучною заявою на тлі загострення пандемії в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?