Трек ZENIT від ONUKA зазвучав у японській грі Kemuri
Категорія
Культура
Дата публікації

Трек ZENIT від ONUKA зазвучав у японській грі Kemuri

Kemuri

У віртуальному світі Kemuri поєднуються традиційний японський фольклор, сучасна культура, естетика аніме та "інтернаціональний колорит, де надприродні дива існують просто за межами бачення звичайних людей".

Українська музика звучить у японській грі

Трек ZENIT українського етнофольклорного гурту ONUKA використали для трейлера нової японської гри Kemuri.

Трейлер 8 грудня з'явився на YouTube-каналі розробника.

Гру створила японка Ікумі Накамура, художниця та режисерка відеоігор. Вона займалась новинкою у власній ігровій студії UNSEEN.

Як розповідають творці відеогри, у віртуальному світі Kemuri поєднуються традиційний японський фольклор, сучасна культура, естетика аніме та "інтернаціональний колорит, де надприродні дива існують просто за межами бачення звичайних людей".

Головні герої гри – мисливці на істот йокай (yokai). Вони вистежують та швидко борються зі здобиччю. Команда полювальників матиме справу "з екзистенційними темами та моральними дилемами". Йокаї переховуються серед населення мегаполіса. Деякі з них злі, деякі — товариські. У гру можна буде грати наодинці або з друзями.

Головною музичною темою до ролика-анонсу стала пісня гурту ONUKA ZENIT. У 2021 році кліп на цю пісню отримав нагороду як найкраще музичне відео на кінофестивалі Around International Film Festival у Барселоні.

Гурт ONUKA: що відомо

ONUKA – український музичний гурт, що грає в жанрі електрофольк. Особливістю гурту є використання національних народних мотивів та інструментів в електронній музиці.

Робота над проєктом почалася влітку 2013 року. Співавторами стали Наталія Жижченко – колишня солістка гуртів Tomato Jaws та KOOQLA, і Євген Філатов – лідер гурту The Maneken.

У травні 2015 року гурт ONUKA переміг у відборі серед українських гуртів для участі у фестивалі Sziget, де виступив 11 серпня на майданчику British Knights Europe Stage.

13 травня 2017 року гурт виступив як запрошений артист у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2017", що відбувся у Києві. У виступі також взяв участь Національний академічний оркестр народних інструментів України (НАОНІ).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?