Три аміго: у США приголомшили заявою про неофіційну політику щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Три аміго: у США приголомшили заявою про неофіційну політику щодо України

Три аміго: у США приголомшили заявою про неофіційну політику щодо України
Джерело:  online.ua

У травні 2019 року Білий дім створив дипломатичну команду для того, щоб обійти офіційну політику США у відношенні України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Відповідні дані надав Палаті представників Джордж Кент - заступник помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії. За його словами, група складалася з трьох посадовців.

Втім, Конгрес навіть не вимагав пояснень від Кента про "обхід офіційної політики". Згідно з його інформацією, Україна знаходилася на контролі у спецпредставника Держдепу Курта Волкера, посла США в ЄС Гордона Сондланда та міністра енергетики Ріка Перрі.

Парламентарій Джеральд Конноллі, присутній на свідченнях, додав, що офіційні дипломати на кшталт держсекретаря Майкла Помпео не повинні були "втручатися" в українське питання. Під час свідчень зазначена трійця була названа як "три аміго".

Кент заявив про стурбованість щодо того, як робота адвоката президента Рудольфа Джуліані "підірвала 28 років американських зусиль щодо сприяння верховенству права в Україні".

Нагадаємо, Конгрес ініціював слухання свідків у справі про імпічмент президента Дональда Трампа через можливе зловживання владою.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній віцепрезидент Джо Байден звинуватив Дональда Трампа в ексцентричності та божевільності. Він стверджує, що неприпустимо для державного лідера не довіряти розвідці, проте вірити президенту РФ Володимиру Путіну натомість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?