Три сценарії - у Кабміні поділилися з українцями важливими даними
Категорія
Політика
Дата публікації

Три сценарії - у Кабміні поділилися з українцями важливими даними

Три сценарії - у Кабміні поділилися з українцями важливими даними
Джерело:  online.ua

Міністерство науки та освіти України розробило три сценарії початку навчального року в умовах карантину. Перший з них передбачає традиційний і звичний для всіх процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами виконувача обов'язків міністра Сергія Шкарлета, вважається, що для переважної більшості регіонів 1 вересня стане звичний — учні підуть до школи.

"Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі", - пояснив посадовець.

Шкарлет зауважив, рішення щодо одного зі сценаріїв ухвалюватимуть представники регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Орієнтуватимуться вони під час цього на епідемічну ситуацію у своєму районі.

Відомо, що перший варіант ґрунтується на низькому рівні захворюванні — це дозволить школярам відвідувати заклади для навчання. Другий сценарій передбачає дистанційний процес через високий рівень захворюваності. Третій варіант у міністерстві оцінили як найбільш ймовірний — він стане комбінацією дистанційного навчання з відвідуванням шкіл. Для цього усе організують з максимальним дотриманням протиепідемічних правил.

Нагадаємо, карантин в Україні ввели у середині березня. Перші послаблення стартували у травні, однак влітку Україна зіткнулася з новими спалахами COVID-19. Станом на липень процес виводу країни з режиму обмежень загальмував.

Вже у п'ятницю, 17 липня, загальна кількість діагнозів COVID-19 сягнула 57 264.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні завершується 31 липня. Міністерство охорони здоров’я планує пролонгувати рішення та внести у нього корективи, яких вимагає час.
Відповідну постанову про продовження ще розробляють. Передбачається, що карантин пролонгують щонайменше до 31 серпня. Разом з цим режим зазнає змін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?