Тричі за тиждень. Армія РФ атакувала ракетами один з об'єктів у Миколаєві
Категорія
Україна
Дата публікації

Тричі за тиждень. Армія РФ атакувала ракетами один з об'єктів у Миколаєві

Тричі за тиждень. Армія РФ атакувала ракетами один з об'єктів у Миколаєві
Джерело:  online.ua

Армія РФ тричі за тиждень атакувала ракетами один з об'єктів у Миколаєві. В ніч проти 29 вересня у нього поцілили втретє ракетами Іскандер.

Джерело: 24 канал

РФ тричі за тиждень атакувала ракетами один з об'єктів у Миколаєві

Ракетний удар по Миколаєву, який відбувся вночі 29 вересня, був по об'єкту інфраструктури, який останній тиждень активно атакують росіяни. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Як заявив Сєнкевич, росіяни два дні поспіль атакували об'єкт, який було зруйновано ще на початку повномасштабного вторгнення.

Я не знаю, що вони там шукають, чи кого... Бо насправді цей об'єкт був зруйнований ще на початку війни. Але вони вже другий день поспіль цей об'єкт атакують,
– сказав він.

Мер Миколаєва повідомив, що мовиться про об'єкт транспортної інфраструктури, який після руйнації не відновлював свою роботу.

Сєнкевич зазначив, що російська атака відбулася до того, як спрацювала сирена. Це може вказувати на те, що росіяни застосували балістичне озброєння.

За тиждень було три атаки, коли спершу були вибухи, а потім сирена. Наразі не відомо тип ракет, якими Росія атакувала. Але відомо, що після них відбуваються великі руйнування, зокрема пожежі,
– розповів він.

Мер Миколаєва заявив, що наразі уточнюють інформацію щодо наслідків обстрілу. Водночас він наголосив, що жертв немає.

Сєнкевич додав, що Росія обстрілює Миколаїв з певною періодичністю, але після звільнення Херсона системні атаки перестали заважати місту функціонувати. Зараз атаки ворога відбуваються несподівано, тому лякають жителів міста. Міський голова наголосив, що в Миколаєві немає руху військової техніки, що б провокувало Росію на удари.

Він пов'язує нещодавні обстріли міста з діяльністю колаборантів, яким могло щось здатися й вони передали цю інформацію окупантам.

Росія атакувала Миколаїв: що відомо

Російські військові тричі атакували Миколаїв за тиждень: 26, 27 та 29 вересня. У всіх трьох випадках під ударом росіян був об'єкт інфраструктури на околицях Миколаєва.

Ракетні обстріли Миколаєва спричиняли пожежу сухої трави, яку складно загасити.

У ЗСУ заявляють, що основний пріоритет Росії під час атак по Миколаєву – це тероризувати мирне населення, економіку регіону, не давати розвиватися, не давати підготуватися до опалювального сезону та завершити збір урожаю.

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що Росія, за попередньою інформацією, атакувала Миколаїв 29 вересня за допомогою двох балістичних ракет "Іскандер-М".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?