Тривожні сигнали - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Тривожні сигнали - МОЗ невідкладно звернулося до українців

Тривожні сигнали - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов ініціював аудит вітчизняної медичної галузі. І хоча минуло не так вже й багато часу, перевірка, до слова, досі триває, однак сигнали про стан медичної системи України є дуже тривожними. Про це офіційно заявив глава МОЗ в ході щоденного брифінгу відомства, передає ONLINE.UA.

“Минулого тижня ми почали аудит всієї системи охорони здоров’я України. Станом на зараз можу сказати, що цифри, які ми отримуємо, сигнали, які ми отримуємо з регіонів – тривожні”, - наголосив Максим Степанов.

Основні проблеми, які вдалося виявити в системі вітчизняної медичної галузі, очільник відомства поки не назвав - потрібно дочекатися завершення процесу аудиту. Однак перші результати перевірок пояснюють той факт, що Україні доволі важко дається боротьба з пандемією коронавірусу.

Варто звернути увагу на те, що з 1 квітня поточного року в Україні стартував другий етап реформи системи охорони здоров’я. Він полягає у тому, що практично всі комунальні медичні заклади (районні, міські, обласні лікарні) країни будуть отримувати кошти за прямим договором з НСЗУ. Станом на 1 квітня Національна служба здоров’я України підписала договори з 1 524 закладами спеціалізованої медичної допомоги.

Що також важливо розуміти, нещодавно заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко попередив громадян, що пік інфікування коронавірусною хворобою в Україні можна очікувати протягом найближчого тижня, тому усім краще у цей період залишатися вдома та не забувати про карантинні обмеженя.

Як повідомляв ONLINE.UA,  міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив, коли влада  обговорюватиме питання про послаблення чи скасування карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?