Тривожний збіг: у США жорстко відреагували на зустріч Трампа з Лавровим
Категорія
Політика
Дата публікації

Тривожний збіг: у США жорстко відреагували на зустріч Трампа з Лавровим

Тривожний збіг: у США жорстко відреагували на зустріч Трампа з Лавровим
Джерело:  online.ua

Раптова зустріч президента США Дональда Трампа і глави МЗС РФ Сергій Лаврова, яка відбулася відразу після нормандського саміту в Парижі, насторожила представників Конгресу США. Конгресмени вважають, що краще б Трамп зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. З критикою на адресу Трампа виступив глава підкомітету Палати представників Конгресу США з питань Європи, Євразії, енергетики і навколишнього середовища Білл Кітінг, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Зустріч Трампа і Лаврова зацікавила мене тому, що вона відбулася через кілька годин після переговорів в нормандському форматі в Парижі, а також своїм форматом - зазвичай зустрічаються іноземний міністр і держсекретар, але тут до них приєднався президент", - зазначив він.

При цьому в Білому домі поспішили виправдатися за те, що Трамп приєднався до зустрічі держсекретаря США Майка Помпео з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. В адміністрації американського лідера заявили, що Трамп діяв за принципом взаємності - нібито влітку під час візиту Помпео в Москву з ним особисто зустрівся російський глава Володимир Путін.

"Цей тривожний збіг (зустріч Трампа і Лаврова після" Нормандії "- ред) викликає занепокоєння - ми в Конгресі хотіли б продемонструвати світові, що Сенат і Палата представників, республіканці і демократи, проявляють велику зацікавленість у підтримці України. Це важливо для нашої безпеки, для наших союзників, для демократії в Україні. Я б вважав за краще, щоб така зустріч відбулася з президентом Зеленським", - прокоментував ситуацію Кітінг.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 10 грудня у Вашингтоні провів переговори з президентом США Дональдом Трампом і своїм колегою, держсекретарем Майком Помпео. На зустрічі обговорювалися, зокрема, потужні санкції США проти "Північного потоку-2" і "Турецького потоку". Після зустрічі з Трампом Лавров заявив, що ніякі обмеження з боку США не зупинять РФ і будівництво газопроводів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео зловив Лаврова на брехні після переговорів в США. За словами держсекретаря США, на зустрічі піднімалося питання про втручання Росії в американські вибори, але Лавров про це навіть не згадав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?