Трохи антизради. Макс Колесніков спростував нагнітання про майбутнє України
Категорія
Україна
Дата публікації

Трохи антизради. Макс Колесніков спростував нагнітання про майбутнє України

Трохи антизради. Макс Колесніков спростував нагнітання про майбутнє України
Джерело:  online.ua

Український військовий, який пройшов російський полон, озвучив власну думку щодо майбутнього України після перемоги.

Джерело: Максим Колесніков

Чи будуть у військових проблеми з ПТСР після перемоги

Колесніков вирішив пояснити кілька питань на фоні загального нагнітання про проблеми України після війни.

На думку військового, не у всіх бійців буде ПТСР, оскільки у тих самих США цей розлад розвивається у 3-6% військових.

Статистика звернень - не розладів - по кампанії в Іраку 15% від тих, хто приймали участь за всі роки присутності США там. В нас геть інший характер війни, більш важкий фізично, але в нас не буде внутрішніх конфліктів на тему «що я там взагалі робив і навіщо ця війна».

Також не у всіх військових будуть проблеми з соціалізацією після війни, оскільки люди пішли воювати вже добре соціально адаптованими.

Повернення буде не простим, але більшість вже має нормальні навички в соціумі. Такого, як було зі строковиками після Вʼєтнаму чи Афганістану, коли нічого не побачивши в житті молоді хлопці йшли вбивати, а потім не могли дати собі раду на цивілці, з нашими військовими не буде.

Також на Україну чекають економічні складнощі, проте буде відбуватися органічне економічне відновлення, як всюди після війни, буде величезний попит на робочі руки.

Звісно, на поновлення рівня економіки та життя піде багато часу. Але з голоду ми після перемоги точно вмирати не почнемо.

Що чекає на ветеранів

Також ветеранів не будуть ветеранів мучити тими самими «я вас туди не посилал».

Ветеранів буде мільйон, з членами родин та друзями це кілька мільйонів, зі справді патріотичною частиною мирного населення це десятки мільйонів. Якщо якійсь ваті після перемоги вистачать ідіотії бовкнути щось ветерану про «я тебе туди не посилав» - передбачаю численні переломи кінцівок у одного, відео з вибаченнями і урок для інших. Але це буде виключення. Вірю в повагу до ветеранів.

За словами Колеснікова, поранених дійсно багато, державна система військової медицини не встигає всім надати якісне лікування.

Але стільки цивільних лікарень, волонтерських організацій, закордонних установ надає допомогу - що з часом всі її отримають. Неможна покладати руки, бо вплив громадянського суспільства на те саме ВЛК колосальний. Я сам на власному досвіді це бачу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?