Трохи зростає - у Кабміні зважилися на важливе зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Трохи зростає - у Кабміні зважилися на важливе зізнання

Трохи зростає - у Кабміні зважилися на важливе зізнання
Джерело:  daily.rbc.ua

Ситуація з епідемією коронавірусу COVID-19 в Україні стабілізується, стверджує міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Медики постійно розширюють обсяги тестування на нову інфекцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, кількість хворих на COVID-19 дійсно збільшується через нарощування тестів. Частка позитивних результатів станом на середину липня становить приблизно 10%.

"Відсоток позитивних тестів трохи зростає. Зараз ми вийшли на стабілізацію ситуації. Наприклад, сьогодні (14 липня - ONLINE.UA) ми зробили трохи більше 10 тисяч ПЛР-тестів. І у нас 638 осіб хворих. Тобто, підтверджується до 10%", - пояснив Степанов.

Він додав, також МОЗ користується іншими показниками окрім підтверджених тестів.

"Ми ж, у першу чергу, тестуємо тих, хто звертається з підозрою на коронавірус. Друга категорія — контактне коло людини, у якого вже поставлений діагноз COVID-19. Наступна категорія — лікарі, що працюють з COVID-19. Плюс — люди, які лягають на госпіталізацію, у нас також передбачено їх тестувати", - підкреслив міністр.

Також він вніс до переліку пневмонію.

Нагадаємо, станом на ранок у п'ятницю, 17 липня, в Україні встановили вже 57 264 діагнози COVID-19. За попередню добу кількість збільшилася на 809.

Слід додати, кількість українців, які одужали, щодня перевищує кількість нових інфікованих. Ситуація зберігається вже певний час.

Як повідомляв ONLINE.UA, Степанов звернув увагу на те, що захворюваність на коронавірус в Україні не йде на спад. Це свідчить про те, що восени владі країни, можливо, знову доведеться вводити жорсткий карантин. Наразі у МОЗ планують пролонгувати обмеження до 31 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?