Це абсурд: Лукашенко висунув жорсткі звинувачення Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Це абсурд: Лукашенко висунув жорсткі звинувачення Росії

Це абсурд: Лукашенко висунув жорсткі звинувачення Росії
Джерело:  online.ua

Мінськ і Москва повинні розставити всі крапки над "і" в договорі про взаємні зусилля в охороні кордону, який був підписаний в 1995 році. У Білорусі обурені наявністю російських прикордонників на адміністративному кордоні з РФ, що не передбачає договір, і тим, що російська сторона масово не пропускає в країну іноземців, які в'їхали через білоруський кордон. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в ході спільної доповіді глав Держприкордонкомітету Анатолія Лаппо і держсекретаря Ради безпеки Станіслава Зася, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

Лукашенко нагадав, що з того часу, як був укладений договір про взаємні зусилля в охороні кордону, передбачалося, що Білорусь забезпечує безпеку кордонів Союзної держави на своїй ділянці, а контроль на кордоні між двома країнами відсутній. Тому він в подиві, чому на російсько-білоруському кордоні з'явилися прикордонники РФ.

"Мова не йшла про те, щоб нам хтось допомагав. Ми самі в змозі забезпечити безпеку свою і Союзної держави. Ми ставимо питання, чому на нашій внутрішній межі існують прикордонники РФ? Адже ми туди не вийшли", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що сьогодні не всі громадяни третіх країн безперешкодно проїжджають білорусько-російський кордон. І ця ситуація викликає у нього обурення.

"Тобто, якщо іноземний громадянин (австрієць, німець, поляк) в'їхав через кордон під Брестом, то його можуть під Смоленськом не пропустити навіть з російською візою. Його повертають назад: давай в'їжджай через латвійсько-російський кордон або ж через українсько-російський. Що це за абсурд? І це питання з росіянами треба вирішувати", - вважає Лукашенко.

Білоруський глава додав, що раз Росія порушує договір про охорону спільного кордону, значить, його потрібно переукласти. Він пригрозив, що якщо російське керівництво не готове, то Білорусь буде змушена захищати свої інтереси в поодинці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруська влада намагалася домовитися з РФ про надання допомоги в покупці винищувачів, однак Москва запропонувала розмістити в країні свою авіабазу. Мінськ відмовив Москві, тому був змушений закуповувати винищувачі на власні кошти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?