Це безумовний ризик: Україна готує відповідь на скандальну пропозицію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це безумовний ризик: Україна готує відповідь на скандальну пропозицію Росії

Це безумовний ризик: Україна готує відповідь на скандальну пропозицію Росії

Європейські санкції проти Росії, введені за окупацію Криму і збройну агресію на Донбасі, ніяким чином не стосуються гуманітарних проблем, пов'язаних з пандемією коронавіруса, тому Україна не допустить, щоб Європа зняла обмеження. МЗС вже працює над тим, щоб скандальні заклики Росії не були реалізовані. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Це ризик. Це безумовний ризик, який ми прогнозували, на який ми відразу відреагували, реалізацію якого ми не допустимо. У росіян все є "гуманітарним питанням", якщо треба зняти санкції. Ні, це абсолютно не гуманітарне питання. Жодним чином санкції до гуманітарних питань не стосуються ", - пояснив Кулеба.

Міністр підкреслив, що пропозиція Росії скасувати всі санкції на тлі економічної кризи, що розвивається через пандемію коронавіруса, в черговий раз доводить, що санкції "працюють". Він також звернув увагу на те, що питання протидії російській агресії в Україні "жодним чином не може відійти в тінь" через виниклу епідеміологічну ситуацію в світі.

"І на ключові його аспекти я постійно звертаю увагу і контролюю ситуацію. Тому спілкуюся, в тому числі, з нашими партнерами", - додав Кулеба.

Нагадаємо, кілька днів тому Росія вирішила скористатися пандемією коронавіруса на свою користь. У Москві запропонували Європі обнулити всі санкції в світі, включаючи введені обмеження проти Росії через Україну, так як загроза економічної кризи зростає. В українському МЗС відреагували на чергову зухвалу пропозицію Москви - в відомстві нагадали, що Росія може сама обнулити санкції проти себе, звільнивши український Крим і забравши свої війська з Донбасу, припинивши збройну агресію проти України.

Нагадаємо, потужні санкції проти Росії з боку США і країн Європи були введені в 2014 році після того, як РФ анексувала український Крим і почала збройну агресію на Донбасі. Надалі обмеження неодноразово продовжувалися і кілька разів посилювалися. Єдина умова скасування санкцій - повне звільнення українських регіонів від російського режиму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кремля Володимир Путін визнав, що через антиросійські санкції Росія втратила не менше 50 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?