"Це буде газ в обхід України": в Молдові виступили з гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Це буде газ в обхід України": в Молдові виступили з гучною заявою

"Це буде газ в обхід України": в Молдові виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Молдовський лідер Ігор Додон заявив, що, цілком ймовірно, що газопровід Ясси-Унгени-Кишинів почне постачання газу лише через 2 роки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Interfax.by".

Політик наголосив на важливості збереження постачання газу до Молдови після 1 січня 2020 року.

"Я дуже сподіваюся, що Росія і Україна знайдуть спільну мову з транзиту газу, щоб ми продовжували отримувати російський газ через Україну. Газопровід Унгени - Кишинів, який зв'яже нас з системою поставок газу з Румунії, не буде готовий раніше другої половини 2020 року. А реально, він може почати роботу з 2021 року. І то, це теж може бути російський газ, який буде надходити в обхід України, через Європу", - сказав Додон.

Він також зазначив, що у Румунії немає газу для Республіки Молдова. Президент Молдови додав, що планує попросити у Росії додаткові знижки на газ.

"Дуже не хотілося б підвищувати тарифи для населення. Тому я буду просити керівництво Росії про те, щоб в наступні 4-5 місяців отримати додаткову знижку на газ, щоб мати можливість вирішувати поточні проблеми", - заявив Додон.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво НАК «Нафтогаз України» прогнозує, що російський «Газпром» може повністю припинити транзит газу через Україну з 1 січня 2020 року. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?