Це буде наступного року - українців завчасно попередили, до чого готуватись
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це буде наступного року - українців завчасно попередили, до чого готуватись

Це буде наступного року - українців завчасно попередили, до чого готуватись
Джерело:  online.ua

Український уряд зацікавлений у проведенні переговорів щодо оновлення Угоди про асоціацію. Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина, яка займається питаннями євроінтеграції, заявила про намір їх організувати наступного року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Кабмін.

За словами віцепрем'єрки, оновлення документу відкриє нові можливості для українського бізнесу.

"Український бізнес, зокрема Одещини, має більше можливостей для торгівлі та інвестиційної співпраці з ЄС. Уряд працює, щоб Угода про асоціацію дала змогу активніше їх використовувати. Але і для бізнесу є "домашнє завдання" - оцінити власні амбіції і дати відповідні сигнали для врахування їх урядовою командою під час формування переговорної позиції України у рамках оновлення угоди", - пояснила Стефанішина.

Наразі саме ЄС став головним торговим партнером України, упродовж періоду з 2016 до 2019 років динаміка розвитку цього напрямку була позитивною. Частка близько 41% обміну товарами — саме країни співдружності.

"До частини української продукції застосовуються тарифні квоти, хоча за деякими з них експортуємо значно більше, ніж сама квота. Це свідчить про потенціал та якість української продукції, яку хочуть бачити на європейському ринку. Зменшення обсягів зовнішньої торгівлі через коронавірус є тимчасовим явищем у світовій економіці", - додала вона.

Стійкий діалог уряду та бізнесу України може стати основою для інклюзивної пропозиції, яка стане втіленням амбіцій та можливостей. Київ наразі зацікавлений в укладенні Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, а також розвитку торгівлі послугами.

Іншим важливим питанням стало оновлення формату державної допомоги — вона повинна бути гнучкою для реагування на глобальні події. Приклад — раптова пандемія COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем'єр Денис Шмигаль назвав ознаки потужної кризи, що наближується на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?