Це буде не 12 танків: коли та скільки Abrams зможе отримати Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде не 12 танків: коли та скільки Abrams зможе отримати Україна

Це буде не 12 танків: коли та скільки Abrams зможе отримати Україна
Джерело:  online.ua

Рішення очільника Білого дому Джо Байдена щодо передачі американських танків Abrams Україні здивувало не лише Кремль, а й самих українців, адже Вашингтон доволі довго заявляв, що не збирається це зробити. Військовий експерт Павло Нарожний відповів, скільки насправді Abrams можуть отримати Збройні сили України.

Джерело: "24 Канал"

Скільки насправді танків Abrams зможе отримати Україна

За словами Павла Нарожного, офіційний Київ не повинен забувати про особливості армії США та її складів. Що вкрай важливо розуміти, Штати не ведуть активних бойових дій майже ніде.

Якщо ми домовимося з Америкою, то можемо отримати танки. Так, вони будуть у вживаному стані, – підкреслив військовий експерт.

На переконання Павла Нарожного, Збройні сили України можуть отримати близько сотні таких танків. Він також звернув увагу на те, що йдеться про підписання контракту на рік, за який ці запаси будуть відшкодовані американській армії.

Сказати, що ми можемо тільки 12 штук отримати, то я б так казав, – зазначив він.

Як вважає військовий експерт, якщо партнерам України вдасться домовитися, то можемо отримати й сотню танків.

Чому Україна не може отримати Abrams максимально швидко

Команда Джо Байдена вирішила передавати Україні танки з виробництва, тому йдеться про надання ЗСУ останньої модифікації Abrams.

Вона з тепловізійним процесом, прицілами на кулеметі, додатковою бронею і так далі - там будуть всі останні технології на цьому танку, - пояснив Нарожний.

Він також нагадав, що в армії США був період, коли морська піхота вирішила відмовитися від танків, і цей процес навіть запустили.

І саме тому кількість цих танків стоїть в неспроможному стані, тобто не готові до використання, – зазначає експерт.

Як він вважає, це і є ключова причина затримки із постачанням танків.

Вони не готові їх відвантажувати та розмовляють про те, що будуть віддавати виключно нові, тільки з виробництва, – підсумував Нарожний.

Як вдалося дізнатися журналістам The Washington Post, ЗСУ зможуть отримати американські танки Abrams М1А2 тільки наприкінці цього року чи вже на початку наступного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?