Це було "рубилово": Нафтогаз вперше відверто розповів про переговори з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це було "рубилово": Нафтогаз вперше відверто розповів про переговори з РФ

Це було "рубилово": Нафтогаз вперше відверто розповів про переговори з РФ

В ході складних переговорів України з Кремлем з приводу газового контракту детально проговорювався кожен пункт, і складалося враження що сторони не встигнуть домовитися до 1 січня. Такою інформацією поділився виконавчий директор НАК Нафтогаз Юрій Вітренко в інтерв'ю "Ліга.Бізнес", передає ONLINE.UA.

"За день до підписання контракту, було відчуття, що ми нічого не підпишемо. Тобто за три дні до Нового року - нічого не вийде, ми не встигнемо домовитися. У нас були дуже різні позиції. Наприклад, в ніч на 30 грудня ми "рубалися" за кожен пункт. І рубалися так, що розуміли: якщо ми зараз не домовимося, то нічого і не буде", - зізнається український чиновник.

Окрім того, Вітренко зазначив, що основне "рубилово" точилося довколо юридичних моментів, а дедлайн підписання контракту переносився кілька разів, і все одно був трохи прострочений.

"У контракті є купа моментів: коефіцієнти на додаткові потужності транзиту, застосовне право, арбітри і всі юридичні тонкощі. Ось за це все у нас йшло "рубилово". Через це ми і не вклалися в терміни, які вказані в протоколі зустрічі (сторони повинні були домовитися до 29 грудня - ред.)", - розповідає посадовець.

За словами Вітренко, Нафтогаз також не вклався і в додаткові терміни, відведені на узгодження з правлінням і Кабміном.

"Умовно кажучи, ми повинні були надіслати готовий варіант 29 грудня о третій годині за Києвом, а прислали лише на ранок наступного дня", - пояснив чиновник.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська економіка отримає додаткові 2% ВВП  завдяки газовому транзиту з РФ до Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?