В Україні визначили загальний прибуток від транзиту газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні визначили загальний прибуток від транзиту газу

В Україні визначили загальний прибуток від транзиту газу

Українська економіка отримає додаткові 2% ВВП завдяки газовому транзиту з РФ до Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За словами очільника Оператора газотранспортної системи Сергія Макогона, загальний позитивний ефект може принести державі близько 150 мільярдів гривень.

Це - сума без урахування сплати транзиту. Йдеться про вплив на економіку протягом наступних п'яти років.

"Ми порахували, що сумарний позитивний ефект на економіку протягом п'яти років, крім дохідної частини від самого транзиту, становитиме майже 150 млрд грн", - підкреслив Макогон.

Нагадаємо, напередодні Нового року Україна та Росія за підсумками напружених переговорів домовилися про новий контракт на газовий транзит. Він розповсюджується на наступні п'ять років із правом пролонгації.

Попередній договір був чинним 10 років, з 2009. Його уклали уряди Юлії Тимошенко та Володимира Путіна відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 8 січня, було запущено газогін "Турецький потік". На тлі цієї події у керівництві ГТС визначили, скільки Україна може не отримати прибутку через конкуренцію. Сума сягнула 450 мільйонів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?