Це державна таємниця. Китай повністю засекретив всі дані про походження коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Це державна таємниця. Китай повністю засекретив всі дані про походження коронавіруса

Це державна таємниця. Китай повністю засекретив всі дані про походження коронавіруса
Джерело:  online.ua

Китайська влада повністю засекретила дані про походження коронавіруса - офіційний Пекін зробив державною таємницею всі дослідження про COVID-19 і жорстко контролює всі публікації досліджень вчених, які потрапляють у відкритий доступ. Тим часом в США продовжують звинувачувати владу КНР в штучному створенні коронавіруса і умисному поширенні його по планеті. Що приховує як держтаємницю китайська влада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Джерело зазначає, уряд Китаю виділяє гранти на сотні тисяч доларів вченим, що вивчають походження вірусу. При цьому чиновники пильно стежать за висновками, які можуть бути опубліковані тільки після схвалення спеціальою групою при уряді КНР. Зокрема, під "замками" держтаємниці Пекін тримає печери в провінції Юньнань, де живуть кажани, які могли стати першоджерелом вірусу. Відзначається, що співробітники видання не змогли потрапити в печери, які охороняють агенти держбезпеки КНР. Як відомо, в саме в цих печерах знаходиться покинута шахта, населена кажанами, у яких у 2013 році виявили вірус RaTG13 - він виявився найближчим генетичним родичем SARS-CoV-2.

Також джерелу вдалося з'ясувати, що ще в лютому 2020 року влада Китаю виділила команді вчених урядовий грант в 214 тисяч доларів. Після цього дослідники зібрали сотні зразків кажанів і інших тварин в Юньнані, однак досі жодних результатів по цьому дослідженню немає.

Тим часом Китайський центр по контролю і профілактиці захворювань викрив ще одну таємницю про поширення коронавіруса в Китаї. Виявляється, на початку пандемії в Китаї коронавірусом захворіли майже в 10 разів людей більше, ніж офіційний Пекін показував в статистиці. Як з'ясувалося, антитіла до SARS-CoV-2 виявлені у 4,43% людей з 11 млн населення Уханя. Це означає, що коронавірусом в місті перехворіли 450 тисяч осіб, хоча офіційно зареєстровано було всього 50008 випадків COVID-19.

Нагадаємо, до сих пір вважалося, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Але розвідки багатьох країн з'ясували, що ще на початку грудня 2019 року Китай мав докази передачі інфекції від людини до людини, але вперто не визнавав цей факт до 20 січня. Їм також відома інформація, що ще 3 січня, коли в китайському місті Ухань почали масово заражатися люди, Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавіруса і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай висунув нову версію походження коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?