Це державна зрада - у Порошенка накинулися із звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це державна зрада - у Порошенка накинулися із звинуваченнями на Зеленського

Це державна зрада - у Порошенка накинулися із звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

13 березня вітчизняні медіа поширили інформацію, що в ході мінських переговорів Україна неочікувано для всіх підписала домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а РФ в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з ФРН, Францією та ОБСЄ. Ця новина спантеличила багатьох українців, адже від даного рішення Київ категорично відмовлявся всі 6 років війни за Донбас та окупований Крим. В партії колишньго президента Петра Порошенка дуже швидко відреагували на цю новину. Так, депутат від фракції "Європейська солідарність" Володимир В’ятрович звернувся до СБУ, НАБУ і ДБР із заявою про державну зраду очільника ОПУ Андрія Єрмака і екс-президента Леоніда Кучми, які підписали на переговорах ТКГ у Мінську документ, який передбачає прямі переговори з бойовиками ОРДЛО. Про це сам народний обранець розповів в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Такі дії Єрмака і Кучми суперечать Конституції України й законам України і свідчать про підтримку ними дій держави-агресора, спрямованих на зняття з Росії відповідальності за агресію і окупацію українських територій, трактування цієї агресії та окупації як "внутрішнього конфлікту", а представників окупаційних органів як буцімто представників окремих районів Донецької та Луганської областей", - пише Володимир В’ятрович.

В документі чітко вказано, що законодавство України та рішення міжнародних судів і організацій визначають російську агресію і окупацію територій Донбасу та Криму як міждержавний конфлікт. За словами представника Порошенка, дії команди Зеленського містять ознаки злочину, передбаченого статтею 111 КК України – державна зрада.

Саме тому Володимир В’ятрович вимагає відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, вчиненої Єрмаком і Кучмою, і розслідувати причетність до цього інших посадовців, зокрема, українського лідера Володимира Зеленського.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський терміново скликав РНБО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?