Це єдина альтернатива: Порошенко жорстко розкритикував команду Зеленського через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Це єдина альтернатива: Порошенко жорстко розкритикував команду Зеленського через Донбас

Це єдина альтернатива: Порошенко жорстко розкритикував команду Зеленського через Донбас
Джерело:  online.ua

Перш ніж заявляти про вихід з Мінських угод по Донбасу, Київ повинен представити альтернативу цим домовленостям. Єдиною можливою альтернативою по ним може бути тільки Вашингтонський договір. З такою критикою на адресу глави МЗС України Вадима Пристайко виступив колишній президент України Петро Порошенко, передає ONLINE.UA.

"Коли ви заявляєте про те, що ви десь вийдете, наприклад, з мінських угод, скажіть, куди ви підете. Я вже сказав: єдиною можливістю, куди потрібно заходити, є ні Будапештський меморандум, ні бухарестський, ні алматинський і навіть не мінський - це Вашингтонський договір ... Це договір про заснування НАТО - Північноатлантичної ради, яка на сьогоднішній день є найбільш ефективним елементом захисту, забезпечення безпеки будь-якої держави-члена", - заявив Порошенко.

Ексглава України підкреслив, що влада повинна заявити, "що ми прагнемо і боремося за підписання плану дій стосовно членства в НАТО". Порошенко впевнений, що реальні терміни підписання такого документа - 2022-2023 роки.

"Це і тільки це є механізмом захисту національних інтересів і національної безпеки держави", - додав Порошенко.

Таким чином колишній український президент відреагував на слова міністра закордонних справ України Вадима Пристайко, який раніше допустив, що Київ може вийти з Мінських угод, якщо буде зрозуміло, що процес йде нескінченно.

"Це дуже непопулярна заява і, напевно, вона знову не сподобається нашим західним партнерам. Але для нас Мінськ - не самоцінність. Самоцінність - наше виживання як нації. І якщо ми побачимо, що вони не спрацьовують, і це веде нас в постійне затягування нескінченного процесу, то рано чи пізно буде прийнято рішення про вихід з мінського процесу", - сказав, зокрема, Пристайко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розвідка повідомила з Донбасу тривожні новини. Як стало відомо, бойовики на Донбасі активно зміцнюють свої передові позиції боєприпасами для стрілецької зброї, артилерійських систем і мінометів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?