Це ганебно — іноземні експерти б'ють на сполох через рішення Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це ганебно — іноземні експерти б'ють на сполох через рішення Кабміну

Це ганебно —  іноземні експерти б'ють на сполох через рішення Кабміну
Джерело:  NV

Іноземні експерти вкрай стурбовані тим, що "Нафтогаз України" відкликав свої єврооблігації на 500 млн доларів. За їхніми словами, це відбулося через недбалість Кабінету міністрів. Так, старший стратег з ринків Bluebay Asset Management Тімоті Еш наголосив, що доволі неприємно, що Міністерство фінансів та податкове відомство, здається, не можуть ніяк спільної мови з найбільшим державним підприємством. За його словами, усі ці розбіжності під час запланованого нового випуску облігацій "були ганебними". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  " Новое время ".

З окремим коментарем з цього приводу виступив фінансовий директор групи "Нафтогаз" Петер ван Леонов. Чиновник звернув увагу на те, що міжнародні інвестори неабияк схвильовані політичною та економічною ситуацією в країні, і що інвестори говорять про "бездоказові звинувачення Державної аудиторської служби України".

Як уже згадувалося раніше, 2 тижні тому витік інформації з ДАСу показав, що державна нафтогазова компанія нібито не сплатила податків на 2,6 млрд доларів у 2019 році. Зразу ж після цього комітет з аудиту і ризиків Наглядової ради "Нафтогазу" виступив зі спростуванням. Також було оприлюднене інтерв'ю з очільником Державної податкової служби Олексієм Любченко, який почав стверджувати, що несплачені податки "Нафтогазу" оцінюються в 1,2 млрд доларів.

"Один інцидент пів біди – два інциденти переварити вже складно, але коли відбувається ціла низка різних інцидентів, ринок інвесторів тікає подалі. Всі ці погані новини вплинули на рішення міжнародних інвесторів", — наголосив ван Леонов.

Окрім того, він додав, що 12 жовтня, за тиждень до роуд-шоу, Амос Хохштайн, єдиний американець в наглядовій раді "Нафтогазу", пішов у відставку. У прощальному листі він зазначив, що компанія була змушена витрачати нескінченну кількість часу на боротьбу з політичним тиском і зусиллями олігархів зі збагачення за рахунок сумнівних угод. За його словами, це ознака того, що корупція підіймає свою страшну голову над Україною, а стара тактика використання прокурорів й аудиторів для залякування повернулася.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що економіст закликав Зеленського не ухвалювати фатальне для України рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?