Україна не витримає — експерт закликає Зеленського утриматися від фатального рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна не витримає — експерт закликає Зеленського утриматися від фатального рішення

Україна не витримає — експерт закликає Зеленського утриматися від фатального рішення
Джерело:  24 канал

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський офіційно попередив українців, що тотальний карантин в Україні буде знову введений, якщо кількість нових хворих на добу перевищуватиме 9,5 тисяч. Ця заява схвилювала економічного експерта та колишнього заступника міністра економічного розвитку Павло Кухта. За його словами, такий сценарій в Україні не є економічно можливим. Він додав, що наразі можна розглядати лише жорсткішу форму адаптивного карантину, а не жорсткий локдаун, як це було навесні. З таким попередженням керівник політичних питань Київської школи економіки виступив ефірі "24 каналу", передає ONLINE.UA.

"Українська економіка має вкрай невеликий запас міцності. Тотального локдауну вона не витримає", – каже експерт.

Павло Кухта переконаний, що команда Володимира Зеленського запровадить саме адаптивний карантин в якійсь формі, однак в певний момент його доведеться імплементувати. Економіст наголосив, що зараз вводиться адаптивний карантин, однак він не працює. Частина бізнесу його виконує, інша – ні.

"Щоб збити епідемію, уряд довів ситуацію до такого етапу, що вже виглядає так, ніби без карантину не обійдеться в якійсь формі", – додає експерт.

Павло Кухта переконаний, що відповідальність наразі на Кабміні, а конкретно на медичному блоці. На його переконання, якби вони нормально провели свою роботу, захворюваність, ймовірно, можна було б утримати на якомусь певному рівні. І зараз не було б потреби робити карантин. Натомість зараз це виглядає як походи в Раду з перекладанням відповідальності на всіх поспіль.

За словами експерта, можливості підготуватися до цього дуже мізерні. Особливо, якщо це бізнес зі сфери послуг, який зачиняється і не заробляє гроші. Проте, як радить економіст, свою бізнес-модель обов'язково потрібно готувати до того, як працювати в локдауні.

"Можливо, можна перейти дистаційно чи забезпечити завчасно дотримання соціального дистанціювання на місці, аби можна було працювати в локдаун", – зауважив Павло Кухта, наголосивши, що лише подібні заходи можуть допомогти в умовах запровадження жорсткого карантину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада вирішила створити Національний штаб протидії біологічним загрозам для оперативного реагування на поширення COVID-19

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?