В Україні екстрено створюють масштабний штаб на чолі із Зеленським — що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні екстрено створюють масштабний штаб на чолі із Зеленським — що відбувається

В Україні екстрено створюють масштабний штаб на чолі із Зеленським — що відбувається
Джерело:  online.ua

В Україні вирішили невідкладно створити Національний штаб протидії біологічним загрозам для оперативного реагування на поширення COVID-19. Варто звернути увагу на те, що його очолить український лідер Володимир Зеленський. Відповідний проєкт постанови під №4228 під час засідання українського парламенту 20 жовтня підтримали 308 народних обранців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Представники ВРУ уже пояснили, чим сам займатиметься Національний штаб протидії біологічним загрозам. За їхніми словами, потрібно терміново:

  1. Ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на COVID-19.

  2. Забезпечити ефективну безоплатну діагностику і тестування на COVID-19. Мовиться про формування за регіональним розподілом необхідної кількості мобільних бригад для забору в пацієнтів біологічного матеріалу за місцем проживання.

  3. Відновити на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги – медичних бригад мінімального складу, забезпечених спеціалізованими медичним автотранспортом, засобами індивідуального захисту, медичними виробами й протоколами лікування.

  4. Забезпечити інфекційні лікарні та інфекційні відділення лікарень двомісячним запасом лікарських засобів та медичних виробів для лікування COVID-19.

  5. Надати додаткову доплату у розмірі до 300% місячної зарплати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги та на всіх працівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу при COVID-19.

Варто також звернути увагу на те, що проєкт постанови містить декілька рекомендацій щодо включення до проєкту державного бюджету на 2021 рік витрат на систему охорони здоров'я. Наразі йдеться про 3,7 мільярда гривень, які мають намір витратити на модернізацію й оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський попередив українців, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Він наголосив, що саме тоді в нашій країні знову введуть тотальний карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?