Це глобальна загроза - Зеленський відповів на заклик українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Це глобальна загроза - Зеленський відповів на заклик українців

Це глобальна загроза - Зеленський відповів на заклик українців
Джерело:  online.ua

Українці звернулися до президента Володимира Зеленського з петицією, яка стосувалася заборони "примусової" вакцинації. Нещодавно вона набрала необхідні 25 тисяч голосів, тож державний лідер відреагував на це. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Згідно з заявою лідера, відмову від вакцинації з 2019 року ввели у перелік глобальних загроз людству Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Безумовно, людство знову в своїй сучасній історії зіткнулося з вкрай небезпечною загрозою, яка змінила звичний спосіб життя кожної людини. У зв'язку з вищевикладеним мною запропоновано прем'єр-міністру України Д. Шмигалю вжити додаткових системних заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб", - підкреслив Зеленський.

Президент нагадав, що законодавство говорить про необхідність для українців дбати про здоров'є своє та усіх інших людей навколо. Одним з моментів цього дбання й виступають регулярні медичні огляди та щеплення.

"У 2019 Всесвітня організація охорони здоров'я вперше внесла до щорічного списку глобальних загроз людству відмову від вакцинації. У 2020 році світ зіткнувся з черговою глобальною загрозою — спалахом коронавірусу СОVID-19, запобігання поширенню якого зараз залишається пріоритетом для всього світу", - додав він.

У разі виникнення спалахів особливо небезпечних захворювань медичні огляди, профілактичні щеплення, лікування та карантину можуть використовувати в обов'язковому порядку.

Рекомендації ВООЗ зводяться перш за все до усунення системами охорони здоров'я усіх перешкод, які заважають оперативному тестуванню та ізоляції людей на тлі епідемії COVID-19. Водночас в Україні чинні власні стандарти боротьби проти інфекційних спалахів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 червня глава держави Володимир Зеленський екстрено доручив посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19, якщо вона буде виготовлена. Окрім того, наголошується, що з ініціативи українського лідера уряд вже готується представити порядок страхових виплат родинам загиблих та постраждалих медиків, які борються з епідемією коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?